Back to work

 

August 2015

Ferien er slut. Foran ligger en ny arbejdssæson. Der er lang tid til næste ferie, så det er vigtigt, at holde balancen og bruge sommerens energi på at få en god start på den nye periode.

WWorkingICE holder i disse uger ”Back to work”-seminarer på en række arbejdspladser. Her er 4 af de vigtigste temaer som du kan bruge som inspiration til at vende godt tilbage til arbejdet.

Kom i stemning
Du kender det fra koncerter: Orkesteret starter med stemme. Én slår kammertonen an og de øvrige lytter og tuner ind, for at der kan skabes harmoni. Når vi i ferien har været væk fra kollegaer og arbejdsplads, så er det vigtigt at komme i stemning igen for at finde fælles retning og undgå misforståelser og konflikter. Brug tid på at tale med kollegaer om ferien, der er gået, og om forventningerne til den nye arbejdssæson. Tal og lyt. Tag jer tid til det. Slå hinandens strenge an.

Tjek vanerne
I ferien kommer man på afstand af hverdagen og vanerne. Når man vender tilbage igen, er det en god anledning til at lave et serviceeftersyn af sine vaner og systemer. Har du bunker liggende, som trænger til oprydning? Bruger du rutiner og systemer, som tager mere tid end de gavner? Forestil dig, at det er din første dag på arbejdspladsen. Hvad ville du lægge mærke til, hvis du var på din arbejdsplads for første gang? Hvad undrer du dig over? Hvad kunne være anderledes og bedre?

Hold balancen
Efteråret er langt, og der er længe til næste ferie. Du skal være langtidsfrisk, og det er du kun, hvis du kan holde balancen og navigere i de opgaver, ønsker og krav, du er en del af. Læg mærke til, hvad der giver dig energi. Sørg for, at du har pusterum i kalenderen med ting, du kan glæde dig til og som bygger dig op. Thøger Seidenfaden kaldte det honningdepoter – små steder med mental honning, som kan forsøde hverdagen, hvis efterårsmørket banker på.

Kend målet
Indbakken er sikkert fuld. To-do-listen måske også. Opgaver og opringninger begynder igen. Hverdagen banker på, og nogle gange fortoner de store mål sig. Tiden efter ferien er en god anledning til at overveje, hvilke mål, der skal nås i den næste arbejdsperiode. Hvad er vigtigt at nå inden efterårsferien eller inden jul? Hvad er din vigtigste opgave? Og hvad skal der til, for at du lykkes? Diskuter mål og succeskriterier med dig selv og dit team, og husk at fejre når I lykkes.

God arbejdslyst!